Dodaj nowe ogłoszenie

 
 
 
 
 
 
 

Fields marked with * are required.
Your E-mail address won't be published.
It's possible that your entry will only be visible in the guestbook after we reviewed it.
We reserve the right to edit, delete, or not publish entries.
116 wpisów.
Monika,Paweł, Malwinka Kubicz Monika,Paweł, Malwinka Kubicz napisał/a 10 maja 2010 o 08:43:
Witamy!!! Dokładnie miesiąc temu na świat przyszła nasza córeczka Malwnika 🙂 W jej przyjściu na świat pomogła nam szkoła rodzenia prowadzona przez Wiolę i Gosię,szkoła jest prowadzona fachowo a wiedza i materiały przekazywane w trakcie zajęć pomogły nam zrozumieć ten szczególny moment w naszym życiu - poród jak również okres połogu i pielęgnacja maleństwa. Sam poród rozpoczęłam z uśmiechem gdy po zgłoszeniu sie do szpitala i zarejestrowaniu przyszła zabrać nas na porodówkę połozna a to była Wiola -sami rozumiecie nasze zadowolenie. Szkoda że tylko przez 3 godz była z nami ale nawet to wystarczyło mi żeby dzielnie przetrwać do końca bo na ostatnia godzinę porodu przyszła inna położna (równiez bez zarzutu :))) ) Po porodzie leżąc na sali szpitalnej również nie zabrakło Wioli która mimo swoich obowiązków w pracy na innym oddziale przychodziła do mnie i pomagała przystawiac małą do cycusia a było cięzko na początku 🙁 Dziś jesteśmy juz w domku i jesteśmy bardzo szczęśliwi. Polecamy każdemu szkołę rodzenia bo WARTO !!!
Bogusia, Darek i Zuzia Trybunia Bogusia, Darek i Zuzia Trybunia napisał/a 13 kwietnia 2010 o 14:38:
Dnia 23 marca 2010 na swiat przyszla nasza corunia.Zuzia przyszla na swiat bez komplikacji. Najwieksza w tym zasluga Gosi i Wioli poniewaz wiedza ktora zdobylismy w szkole rodzenia pomogla nam poradzic sobie i zrozumiec przebieg porodu.Chce dodac rowniez ze Gosia i Wiola sa stworzone do tego zawodu i wkladaja cale swoje serce w to co robia.Przede wszystkim chce podziekowac Gosi ktora byla przy porodzie i ktora dodawala mi otuchy. Gosiu i Wiolu jestescie niezastapione :-))) pozdrowienia Zuzia, Bogusia i Darek
Kasia, Darek i Martynka Pytlik Kasia, Darek i Martynka Pytlik napisał/a 8 marca 2010 o 14:14:
Gosiu i Wiolu - bardzo dziękujemy za przekazaną podczas zajęć wiedzę oraz niezbędnych wskazówek związanych z porodem jak również tych dotyczących pielęgnacji niemowląt. Wszystko bardzo się przydało, możemy się w tej chwili cieszyć naszym skarbem bez żadnych obaw 🙂 Z niecierpliwością czekamy na spotkanie naszej grupy- z Pozdrowieniami rodzinka Pytlików. Ogromne buziaki dla Gosi i Wioli :* A wszystkim przyszłym rodzicom z ogromnym przekonaniem polecamy tę szkołę rodzenia!
Ania i Tomek Król Ania i Tomek Król napisał/a 4 marca 2010 o 09:42:
Serdeczne podziękowania dla wspaniałych położnych Wioli i Gosi, które na zajęciach ciekawie przekazały nam wiedzę na temat ciąży, porodu, połogu czy opieki nad maleństwem.Spotkania przebiegały w miłej i luźnej atmosferze,co pozwoliło nam lepiej zapamiętać ogrom informacji.Dziękujemy również za wsparcie i pomoc, które otrzymaliśmy w szpitalu tuż przed i po porodzie.Życzymy Wam- Wiolu i Gosiu -satysfakcji w prowadzeniu kolejnych zajęć, siły i cierpliwości do przyszłych mam oraz za to że JESTEŚCIE. Szczęśliwi rodzice Zuzi Leny Król.
Ania i Olek Ania i Olek napisał/a 8 lutego 2010 o 14:49:
Trochę spóźnione podziękowania,za przekazaną wiedzę na zajęciach w waszej szkole rodzenia.Wiedzę,która była nam pomocna w chwilach ciężkich jak i radosnych. Dziękujemy za pomoc i wsparcie przed i po narodzinach Ignasia.
Monika S. i Przemek K. Monika S. i Przemek K. napisał/a 22 stycznia 2010 o 18:04:
09.01.2010 przyszła na świat nasza córeczka Asia;). Chcemy bardzo podziękować Gosi i Wioli za całe "dobro" które przekazały nam na zajęciach
Aga Aga napisał/a 15 stycznia 2010 o 12:37:
Profesjonalizm w każdym calu, dobre podejście do "uczniów". Każdy powinien odbyć taki kurs, dzięki niemu każda przyszła mama staje się spokojniejsza i pewniejsza. Pozdrowienia dla Pań prowadzących - DZIĘKUJĘ
Marysia i Adam Marysia i Adam napisał/a 13 stycznia 2010 o 19:17:
Od 9 stycznia mały Aleksander jest już z nami 🙂 Dopiero po wszystkim zrozumieliśmy jak bardzo warto skorzystać z lekcji Wioli i Gosi. Poród i połóg jest niesamowitym przeżyciem, a okazało się jeszcze piękniejszym, gdy podchodzi się do tego świadomie i pewnie. Jeszce raz dziękujemy, a przy okazji namawiamy wszystkie pary na poród rodzinny - my nie wyobrażamy sobie że mogloby byc inaczej. Tatusiowie!! Nie lękajcie się!!!
Iza i Kamil Iza i Kamil napisał/a 10 stycznia 2010 o 12:39:
Serdeczne podziękowania dla wspaniałych położnych Gosi i Wioli:):)Zajęcia w Szkole Rodzenia były prowadzone w niezwykle miłej i ciepłej atmosferze, dlatego cotygodniowe spotkania z Wami były dla nas prawdziwą przyjemnością. Dzieki Wam poród, połóg i opieka nad maleństwem przestały nas przerażać. Wiedza i praktyka zdobyte na Waszych zajęciach pozwoliły nam ze spokojem oczekiwać na narodziny naszego dziecka.Dzisiaj, gdy jest już z nami nasza córeczka-Emilka,wiemy, że dzięki Wam i Waszym cennym radom opieka nad naszą pociechą jest czysta przyjemnością. Serdecznie pozdrawiamy i dziękujemy:)
Marysia i Adam Marysia i Adam napisał/a 16 grudnia 2009 o 21:41:
Dzisiaj ukończyliśmy cykl zajęć w nowotarskiej Szkole Rodzenia. Gosia i Wiola potrafiły świetnie przekazać wiedzę na temat przebiegu ciąży, porodu, połogu... Atmosfera bardzo rodzinna, luźna, wesoła. W dzisiejszej dobie internetu można przeczytać multum mitów na temat porodu, dlatego warto wysłuchać od wykwalifikowanych osób - jak to jest na prawdę. Z całego serca polecamy tą szkołę, na prawdę warto!!! A osobiście sami czekamy na narodziny naszego małego Aleksandra i mamy nadzieję spotkać się na porodówce z jedną z naszych położnych. Pozdrowienia dla Wioli, Gosi i całej naszej grupy.
Ania, Łukasz i Lena Szymańscy Ania, Łukasz i Lena Szymańscy napisał/a 5 listopada 2009 o 11:06:
Dziękujemy bardzo za wszystkie życzliwe słowa. Szczególnie chcemy podziękować prowadzącym zajęcia Gosi i Wioli, które nie tylko nauczyły nas opieki nad noworodkiem ale również pomogły przejść przez trudy porodu. Nie wyobrażam sobie porodu bez zajęć szkoły rodzenia. Dziękujemy z całego serca za udzieloną pomoc i polecamy wszystkim spotkania z Wiolą i Gosią.
Sabina, Jarek i Majeczka Sabina, Jarek i Majeczka napisał/a 15 października 2009 o 15:06:
Dziękujemy!!! te słowa cisną się na usta za każdym razem jak patrzymy na nasze małe słoneczko, którego przyjście na świat było tak wspaniałe dzięki Wam Gosiu i Wiolu:) dzięki za wszystkie rady jakie od Was dostaliśmy, bez nich poród to byłby chyba horror, ale na szczęście obyło się bez niego. To Wasza zasługa!!! Wszystkim polecamy szkołę rodzenia przy nowotarskim szpitalu - są tam DWIE WSPANIAŁE KOBIETKI - ANIOŁY, które rozświetlą wam tą trudną drogę, którą trzeba przeżyć przy porodzie. Życzymy dużo zdrówka i cierpliwości do rozkrzyczanych pacjentek:) jeszcze raz DZIĘKUJEMY:)
Marzenka Marzenka napisał/a 8 lipca 2009 o 13:14:
Witam, chciałam wyrazić swoją opinię na temat tutejszej szkoły rodzenia.Uczestniczyłam tylko w końcowych spotkaniach a mimo to bardzo mi one pomogły. Wiedzę tę mogłam zastosować podczas porodu.Panie prowadzące w profesjonalny oraz pełny ciepła i życzliwości sposób prowadziły spotkania. Pobyt w szpitalu wspominam bardzo dobrze, spotkałam sie tu z życzliwością, wsparciem i dobrym traktowaniem. Przed rozwiązaniem miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu z ordynatorem oddziału, panem dr Hubertem Wolskim - Panie Doktorze dziękuję za słowa o traktowaniu ludzi z sercem, i o tym jak odpowiedzialnie i w skupieniu podejść do porodu. Tak właśnie było w moim przypadku. Mimo , że nie był to szybki i łatwy poród, wspominać go będę jako cudowne, wspaniałe przeżycie , po prostu jako CUD. Waszą szkołę rodzenia będę szczerze polecać wszystkim przyszłym mamom. Życzę Pani Wioli i Małgosi dużo satysfakcji i radości z prowadzenia szkoły i dziękuję za dobro otrzymane od Was. Niech Pan Bóg błogosławi Waszej pracy.Z serdecznymi pozdrowieniami i wyrazami szacunku Marzena Jankowska
KINGA&MARCIN KINGA&MARCIN napisał/a 7 lipca 2009 o 22:46:
Dziękujemy za przekazaną nam wiedzę oraz porady podczas trwania niniejszych zajęć. Muszę przyznać i to bez bicia, że bardzo dużo przekazanych wskazówek wykorzystaliśmy podczas rodzenia, a i jeszcze więcej teraz po urodzeniu się naszej Oleńki. Jeszcze raz wielkie dzięki i powodzenia w kształceniu nowych "rekrutów". z pozdrowieniami KINGA&OLEŃKA&MARCIN J.
Jacek Jacek napisał/a 27 maja 2009 o 21:26:
Już jako Tatuś:) mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć, że ta szkoła wniosła bardzo wiele w życie moje i mojej kochanej żony. Panie położne Wiola i Gosia to cudowne osoby które wprowadziły nas w świat dzidziusia (Kingi) pomogły poznać wszystkie zmiany zachodzące w organiżmie kobiety w czasia ciąży oraz pomogły uwolnić się od wszystkich obaw związanych z porodem. Wszystkich przyszłych tatusiów zachęcam do wspólnego porodu - to jest najbardziej niezwykłe doświadczenie jakie przeżyłem (tego nie można opisać). Jesteśmy tym naszym kochanym kobietom bardzo potrzebni w tych dla nich tak ciężkich chwilach...Polecam! Ps. Pan Ordynator dr. Wolski wnosi bardzo wiele pozytywnych zmian do tego szpitala i jeśli to tylko czyta to skoromnie podpowiem - Panie Doktorze jest Pan świetnym menadżerem niech Pan jeszcze zarazi pozostałych współpracowników(szczególnie starszej daty) tym wspaniałym podejściem do cudu narodzin , aby Pana trud przyniósł obfite owoce.Pozdrawiam serdecznie. Jacek Piotrowski szczęśliwy mąż Kasi i tata Kingi 🙂
Kasia i Bartek Kasia i Bartek napisał/a 23 maja 2009 o 21:03:
21.05.2009 roku - data, którą będziemy pamiętać do końca życia - wtedy urodziła się nasza córeczka. Dzięki Szkole Rodzenia przyjęliśmy maleństwo bez obaw. Już przed porodem wiedzieliśmy, iż dobrze wybraliśmy, a obecnie jesteśmy tego całkowicie pewni. Polecamy z całego serca.
Beata, Marek i Łukasz Beata, Marek i Łukasz napisał/a 16 maja 2009 o 19:29:
Chcielibyśmy podziękować Wioli i Gosi za interesujące spotkania,dobre rady które wykorzystaliśmy, pomoc przy porodzie i miłą atmosferę spotkań.
Edyta, Tomek i Emilka Edyta, Tomek i Emilka napisał/a 11 maja 2009 o 12:18:
Chciałam gorąco podziękować za możliwość uczestniczenia w zajęciach Szkoły Rodzenia. Gdy rodziłam pierwszy raz miałam bardzo chaotyczną wiedzę, ale byłam młoda i wcale się tym nie przejmowałam. Teraz moja wiedza się usystematyzowała. Dzięki zajęciom przekonałam się, że wcale nie trzeba tak dużo czytać na temat ciąży i porodu (za pierwszym razem tak robiłam i nie bardzo to wszystko rozumiałam). Teraz wiem, że ważne jest to, by wsłuchać się w siebie i wybrać to co najlepsze. Ja wybrałam i wygrałam! Dziękuję!
Sylwia Sylwia napisał/a 6 maja 2009 o 16:42:
Dziekuje wraz z mężem za przygotowanie, a przede wszystkim za dobre nastawienie do najpiekniejszego wydarzenia w moim życiu jakim był poród. Dzięki Wam przezylismy wspaniale poród. Dziekujemy tez za wszystkie rady ktore wykorzystujemy do dzis. Nieocenione były tez spotkania z Wami na sali porodowej a potem na oddziale.Byłyście naszymi Dobrymi Aniołami.Jeszcze raz dziękujemy za Wasza pomoc we wszystkim i szczerze polecamy wszystkim Szkołe Rodzenia przez was prowadzoną. Było Wspaniale.Do zobaczenia.
Basia i Adam Basia i Adam napisał/a 24 kwietnia 2009 o 09:43:
Bardzo cieszymy się, że uczestniczyliśmy w zajęciach prowadzonych przez położne Gosię i Wiolę. Co dają takie zajęcia? Bardzo dużo. Nieważne czy to ma być poród rodzinny czy nie. Ale uważamy, że wiedza tam zdobyta pomaga w nowej sytuacji, jakiej jest poród, połóg i opieka nad noworodkiem. Jeśli chodzi o kobiety to w pełni przygotowują je do porodu. Wiedzą, co może je czekać na sali porodowej oraz jak sobie tam radzić. Bardzo ważne jest oddychanie i dlatego na zajęciach kładzie się na to nacisk. Jeśli chodzi o rolę mężczyzny przy porodzie to zajęcia też dobrze go do tego przygotowują. Dzięki zajęciom poznaje on etapy porodu i jak może w nich pomóc rodzącej. Bardzo ważnym tematem omawianym na zajęciach jest opieka nad noworodkiem. Dla młodych rodziców to ważne, że ktoś z fachową wiedzą umie to przekazać. Zajęcia praktyczne to podstawa tego tematu. Same fakty w tym przypadku na nic by się zdały. Po takich zajęciach praktycznych młody rodzic podchodzi trochę spokojniej do kąpieli, przebierania i codziennej opieki nad swoim skarbem. Zajęcia w szkole rodzenia oceniamy bardzo dobrze. Już, jako młodzi rodzice widzimy ile one nam dały. Nie da się tego ocenić zaraz po zakończeniu kursu. To dopiero widać jak zaczyna się zdobytą wiedzę wprowadzać w życie. Polecamy uczestnictwo w zajęciach w szkole rodzenia przy nowotarskim szpitalu. Prowadzące je położne mają profesjonalną wiedzę oraz umiejętność jej przekazania słuchaczom. Zajęcia prowadzone są na luzie i w miłej atmosferze. Serdecznie dziękujemy Wioli i Gosi za odwiedziny i porady na sali porodowej oraz podczas pobytu w szpitalu.Pozdrawiamy! Basia, Adam i Natalka katka@8876